Byggotto tomat og basilikum

Ingredienser: Forkokt bygg 90%*, tomat 3,6%*, basilikum 0,4%*, tomatpuré*,  grønnsaksbuljong (havsalt*, rismel*, løk*, selleri*, gulrot*, persille*, ekstra virgin olivenolje*, maisstivelse*, miso (soya, ris*, vann, salt, koji*), gjærekstrakt og krydder). *Økologiske ingredienser

Superbra byggotto er den grove og litt harde broren til Superbra risotto. Forskjellen er at du i Superbra byggotto finner forkokte byggryn.


Først setter du på hyggelig musikk og inviterer noen gode venner. Sånn ca. 20 minutter før de kommer, finner du frem en gryte eller dyp stekepanne:

  1. Varm opp 2 ss olivenolje på lav varme og tilsett posens innhold.

  2. Rør godt, og hell over ca. 8-9 dl kokende vann. 

  3. Kok uten lokk på medium varme i 18 – 20 minutter til risen er myk, men med fast konsistens. Rør om av og til. Tilsett litt mer kokende vann om nødvendig.

  4. Ta gryten av platen, rør inn 1-2 ss smør og en håndfull revet ost, f.eks. parmesan.

Fyll glassene med god italiensk vin og dra et par røverhistorier for gjestene før dere går til bords. 

Tilberedning


Tips

Hvis du ønsker mykere byggryn, kan du tilsette litt ekstra vann, og koke til byggrynene er passe myke.


Allergen

Inneholder gluten, selleri og soya.


Energi 1420kj / 335kcal
Fett 1,5g
- herav mettet fett 0,4g
Karbohydrat 66,5g
- herav sukkerarter 2,4g
Protein 10,1g
Salt 2,5g

Næringsinnehold

Forrige
Forrige

Byggotto steinsopp

Neste
Neste

Tomatsaus soltørket tomat og basilikum