Paella

Ingredienser: Albufera ris 89%, grønnsaksbuljong (havsalt, gjærekstrakt, rismel, maisstivelse, tørkede grønnsaker (løk, selleri, gulrot, persille), ekstra virgin olivenolje, miso (soya, ris, vann, salt, koji), gurkemeie), paprika, tomat, røkt paprika, løk, persille, safran 0,04%

Paella er kjempegodt i mange varianter! Her er vår hverdagsfavoritt. I tillegg til det som er i posen trenger du kylling (vi synes det blir best med lår, gjerne uten ben), paprika, erter, litt olivenolje og 1 liter kokende vann.


1. Sett en stor stekepanne på høy varme og stek kyllingen i et par minutter i litt olje.

2. Tilsett paprika som du har kuttet i passe store biter og stek videre i ett minutt.

3. Tøm hele posen i pannen og spre den ut.

4. Tilsett 1 liter kokende vann (mål nøye, bruk gjerne en vekt).

5. Rør godt og kok på høy varme uten lokk i 10 minutter.

6. Skru varmen litt ned til middelshøy og tilsett erter. La koke i 10 minutter til, uten å røre.

7. Skru av platen og la Paellaen hvile i 5 minutter før servering.

Tilberedning


Vi synes Paellaen blir ekstra god når vi grovhakker litt chorizo og steker den før risen kommer i pannen. Det er mulig at det «spanske matpolitiet» kommer til å arrestere oss her, for chorizo hører visst ikke hjemme in en tradisjonell paella. Det blir så godt, at vi gjør det likevel – med god samvittighet

Tips


Allergen

Inneholder selleri og soya.


Energi 1575kj / 371kcal
Fett 1g
- herav mettet fett 0,20g
Karbohydrat 82g
- herav sukkearter 5g
Protein 7,60g
Salt 3,40g

Næringsinnhold pr 100g

Forrige
Forrige

Risotto gresskar

Neste
Neste

Byggotto steinsopp