Paella med kylling, paprika og edamame bønner

Share

Paella er kjempegodt i mange varianter! Her er vår hverdagsfavoritt.

Slik gjør du:

  1. Sett en stor stekepanne på høy varme og stek kyllingen i et par minutter i litt olje
  2. Tilsett paprika som du har kuttet i passe store biter og stek videre i ett minutt.

3. Tøm hele paella posen i pannen og spre den ut.

4. Tilsett 1 liter kokende vann. Rør godt og kok på høy varme uten lokk i 10 minutter.

5. Skru varmen litt ned til middelshøy og tilsett bønner.

6. La koke i 10 minutter til, uten å røre.

7. Skru av platen og la Paellaen hvile i 5 minutter før servering.

Det er viktig å ikke røre i risen mer enn nødvendig. Hvis du får en liten skorpe i bunnen, som nesten er svidd, har du gjort det helt perfekt. Denne skorpen kalles «soccarat», og er for mange et kjenntegn på en vellykket paella.

Buen apetito!