Risotto steinsopp

Ingredienser: Ris 91%*, tørket steinsopp 3,2%*, havsalt, rismel*, løk*, selleri*, gulrot*, persille*, purreløk*, ekstra virgin olivenolje*, hvitløk*, maisstivelse*, miso* (soya*, ris*, vann, salt, koji), gjærekstrakt* og krydder*. *Økologiske ingredienser

Vi elsker risotto. Prøv vår risotto som en selvstendig rett, eller som tilbehør til fugl, fisk, kjøtt du er glad i, eller med noen gode grønnsaker.


Hvis du skal feire at det er fredag eller at du har fått lønnspålegg eller at sola skinner, så kan du koke inn litt hvitvin i risen før du tilsetter vann.

Tips


Inneholder selleri og soya.

Allergen


Først setter du på hyggelig musikk og inviterer noen gode venner. Sånn ca. 20 minutter før de kommer, finner du frem en gryte eller dyp stekepanne:

  1. Varm opp 2 ss olivenolje på lav varme og tilsett posens innhold.

  2. Rør godt, og hell over ca. 8-9 dl kokende vann. 

  3. Kok uten lokk på medium varme i 18 – 20 minutter til risen er myk, men med fast konsistens. Rør om av og til. Tilsett litt mer kokende vann om nødvendig.

  4. Ta gryten av platen, rør inn 1-2 ss smør og en håndfull revet ost, f.eks. parmesan.

Fyll glassene med god italiensk vin og dra et par røverhistorier for gjestene før dere går til bords. 

Tilberedning


Energi 1422kj / 335kcal
Fett 1,1g
-herav mettet fett 0,2g
Karbohydrat 72g
-herav sukkerarter 0,6g
Protein 9,3g
Salt 1,9g

Næringsinnhold pr 100g

Neste
Neste

Risotto tomat og basilikum