Ålreite folk

Hva er vel bedre enn innmari god mat laget av ålreite folk som tar vare på jorda og menneskene som jobber for dem?

Underveis har vi møtt mange ålreite folk, lært masse, fått gode venner og noen få faste samarbeidspartnere og produsenter.

Maurizio

Vi ble kjent med Maurizio i 2013. Han har en fantastisk syltetøyfabrikk ved fjellene nord for Torino i Italia. Her har han laget økologisk syltetøy og juice siden 1970-tallet.

Alle tomatsausene våre blir til her. Oppskriftene er de samme som vi bruker hjemme, men råvarene som Maurizio skaffer for oss er enda bedre enn de vi klarer å finne selv.

Hans og Pieter

I Nederland finnes det masse ålreite folk. Hans og Pieter er i våre øyne helt på toppen av denne lista. I 2011 laget de sin egen lille fabrikk. De begynte med kjempegod majones og andre kule sauser. Nå har den lille fabrikken blitt byttet ut med en som er helt ny og litt større. Der lager Hans og Pieter de nye dressingene våre, og masse annet som smaker skikkelig bra.

Gianluca og Massimo

Gianluca og Massimo er brødre og skikkelig hyggelige. Siden 2008 har de laget risotto, byggotto og paella for oss. De har en stor risgård i nærheten av en by som heter Vercelli i Nord-Italia. Gianluca og Massimo kan innmari mye om ris, og familien deres har dyrket ris i dette området i mange generasjoner.